HGJ: Módosított időpont

Ezúton tájékoztatjuk az ELTE Hotel Griff Junior Kollégiumi Hallgatói Részegység lakóit, hogy a rendes 2017. évi őszi kollégiumi választások időpontja módosult.

Helyszín: ELTE Hotel Griff Junior Kollégium, 1115 Budapest, Bartók Béla út 152.

 

A választás az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Hallgatói Részönkormányzat Alapszabály 205.-217. § (urnás választási mód) és a 218.-226. § (kollégiumi választási kerületi tisztújító ülés) alapján fog zajlódni.

 

Jelöltállítási időszak:

2017.10.11. /szerda/ 00:00 – 2017.10.13. /péntek/ 24:00

 

A választás pontos időpontjai:

okt.17.(kedd): 19.00-22.00

okt.18.(szerda): 19.00-22.00

okt.19.(csütörtök): 17.00-20.00

okt. 26. (csütörtök): 18.00 kezdés

 

A választás menete

A HGJ DB tagjainak választásakor minden HGJ HÖK tagnak egy, át nem ruházható szavazata van, a választás a jelen Alapszabály 205 – 217. § szerint definiált urnás vagy elektronikus választási mód szerint zajlik. A szavazás alkalmával legalább 7, legfeljebb 10 fős listák támogathatóak. A legtöbb szavazatot nyert lista tagjai nyernek diákbizottsági mandátumot. Az egyes listák esetében a választást megelőzően az elnöki programban meg kell jelölni, a lista győzelme esetén a lista mely tagja töltené be a diákbizottsági elnöki és diákbizottsági alelnöki pozíciókat. A Diákbizottság többi tagjának feladatkörére a Diákbizottsági Elnök tehet javaslatot a Diákbizottság alakuló ülésén. Az egyes feladatkörökről és azok betöltéséről a Diákbizottság egyszerű többséggel szavaz. Amennyiben a diákbizottság egy jelöltet nem fogad el, az elnök az adott feladatkörre új jelöltet állíthat.

 

Szintképviselői választás

 

  • (1) A Hotel Griff Junior Kollégiumi Hallgatói Részegység szintképviselőinek száma megegyezik a HGJ HÖK választási körzeteinek számával, a HGJ HÖK tagok által lakott lakószintek választási körzetei által megválasztott szintenkénti egy fő. (2) Minden választási körzet esetében a legtöbb érvényes szavazatot kapott induló nyer szintképviselői tisztséget. (3) A szintképviselők tisztségüknél fogva tagjai a Kollégiumi Küldöttgyűlésnek. (4) Szintképviselőnek minden HGJ HÖK tag választható, aki a jelölési időszakban a saját választókörzetében lakó harminc HGJ HÖK tag támogató aláírásával érvényesen ellátott jelölőlapot a Választási Bizottság felé lead, kivéve a HGJ DB tagjait, vagy akik az aktuális választási időszakban HGJ DB mandátumért indulnak.
    251. § A HGJ HÖK Szintképviselőinek választásakor minden HGJ HÖK tagnak a saját választási körzetében egy, át nem ruházható szavazata van. A választás a jelen Alapszabály 218 – 226. § szerint definiált ülésen, titkos szavazással zajlik a HGJ HÖK egyes választási körzeteinek Kollégiumi választási körzeti tisztújító ülésén.

 

További információ és kérdés esetén keressétek a Választási Bizottságot:

 

Kelemen Kamilla, Választási Bizottság elnöke

Horvát Miklós, Választási Bizottság alelnöke

valasztas@kolhok.elte.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük