VÁLASZTÁSOK 2017 – A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE –

Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Elnökválasztó Küldöttgyűlésére 2017. 06. 08-án, 18:00-tól a Eötvös József Collegium (1118 Budapest, Ménesi út 11-13) dísztermében kerül sor. 

Ezen az ülésen kerül megválasztásra a KolHÖK Elnöke és Alelnöke, továbbá a KolHÖK delegáltjai az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlésébe, a 3 póttaggal. Megválasztását követően az Elnök kinevezi a KolHÖK referenseit.

A választás a jelöléssel kezdődik. Elnöknek és Alelnöknek az ELTE azon hallgatói jogviszonnyal és kollégiumi tagsági jogviszonnyal rendelkező polgáraiból álló, elnök- és alelnökjelöltet tartalmazó két fős lista jelölhető és választható, akik az Elnökválasztó Küldöttgyűlés megnyitása előtt 120 órával (2017. 06. 03., 18:00) a KolHÖK tagjainak a választás kiírásakor legalább 10%-a (331 fő) által aláírt jelölőlapot a KolHÖK Választási Bizottságának leadtak.

A jelölőlaphoz a jelöltek elnöki és alelnöki programot csatolnak, amelynek kötelező tartalmi eleme a kétfős lista tagjai közül az elnöknek és alelnöknek jelölt személy megnevezése, valamint terveik és elképzeléseik kifejtése, és megválasztásuk esetére a KolHÖK referenseinek megnevezése.

Az elnök-jelölt a Küldöttgyűlés előtt személyesen is ismerteti elnöki programját. Egy lista tagjainak elnökké illetve alelnökké választásához a Küldöttgyűlés szavazati joggal rendelkező tagjai szavazatainak több mint fele szükséges.

Egy Küldöttgyűlési tag csak egy listára szavazhat. A KolHÖK elnökének az új elnök és alelnök megválasztásakor nincs szavazati joga; őt a szavazati joggal rendelkező tagok számbavételekor e szavazásnál figyelmen kívül kell hagyni.

Amennyiben az első szavazás alkalmával a megfelelő arányt egyik lista sem éri el, újabb szavazást kell tartani. A második szavazás alkalmával arra a két listára lehet szavazni, amelyek az első szavazáskor a legtöbb szavazatot kapták. Az így megtartott második szavazás eredményeként az Elnök és az Alelnök annak a listának a tagjai, amelyik a tagok szavazatainak többségét elnyerte.

Szavazategyenlőség és sikertelen szavazás esetén új szavazást kell tartani.

 

Hlavacska Darinka Nagy Bence Lampert Jácinta Kovács Gerda Ferencz Bence
Választási Bizottság tag Választási Bizottság elnök Választási Bizottság tag Választási Bizottság tag Választási Bizottság tag

 

Budapest, 2017. május 5.

elnoki_jelololap2017

Közösség, Egység, Hatékonyság. Áldorfai Gergő elnöki programja 2017

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük