Kőrösi Csoma Sándor Kollégium – Szavazategyenlőség miatti új választási időszak eredménye

Kedves Kollégisták!

A rendes őszi tisztújító választások során a Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumban a diákbizottsági tagok választásakor két jelölt között, Molnár Adrienn és Pántya Réka között szavazategyenlőség állt fenn, ezért az utolsó diákbizottsági mandátumot egyértelműen nem lehetett meghatározni, ezért új választási időszak döntött a két jelölt között, amely 2019. november 4. és 11. között volt. A rendes választási időszakhoz hasonlóan ebben az esetben is elektronikus választási forma szerint zajlott a választás, amely során a választásra jogosultak egy egyszer kitölthető UniPoll kérdőív formájában adhatták le szavazataikat a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül.

A választás során 1052 hallgatónak volt jogosultsága szavazni, köztük 1047 nappali tagozatos hallgató. A választási időszak végéig 272 érvényes szavazat érkezett be, 272 nappali tagozatos hallgatótól, ami 25,86%-os részvételi arány, a választás érvényes. 

A választási során a két hallgató közül diákbizottsági tagnak a több szavazatot szerző induló lett megválasztva, a kevesebb szavazatot szerző induló pedig a diákbizottsági póttaglista első helyét.

A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium Diákbizottságának tagjának Molnár Adrienn lett megválasztva 130 érvényes szavazattal, elsőszámú póttagnak Pántya Réka lett megválasztva 124 szavazattal.

Kelt.: Budapest, 2019. november 15.

 

Pintér Sándor

elnök

KolHÖK Választási Bizottság