Nyári kollégium – 2017

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ tagkollégiumaiban az idei évben is meghirdetésre kerülnek a nyári kollégiumi férőhelyek, melyekre az alábbi módon lehet jelentkezni.

 

A jelentkezés a Kerekes Kollégium és a Hotel Griff Junior Kollégium kivételével Neptunban történik. A jelentkezési felületet a Neptunba belépve az Ügyintézés, Kollégiumi jelentkezés fül alatt találják meg, és a Nyári jelentkezés jelentkezési időszakot kell kiválasztani. A jelentkezési felület 2017. május 16. 8:00-kor nyílik meg.

A Kerekes és a Hotel Girff Junior Kollégiumban történő nyári bentlakásra a kollégium portáján egyénileg lehet jelentkezni.

 

A 2017. évi nyári kollégiumba az alábbi díjkategóriákban lehet jelentkezni:

Tagkollégium: ELTE hallgató kedvezményes ELTE hallgató nem ELTE hallgató
Griff Hotel Egy hónapra 17000 Ft, két hónapra 31.000 Ft
KUK Egy hónapra 17000 Ft, két hónapra 31.000 Ft  –
KCSSK 15320 Ft 22900 Ft 32000 Ft
Budapesti Márton Áron Szakkollégium MÁSZ és ELTE hallgató kedvezményes 10500 Ft, 14300 Ft *MÁSZ és ELTE hallgató kollégiumi díj *nem MÁSZ és nem ELTE hallgató kollégiumi díj
NFK 12320 Ft 19500 Ft 29000 Ft
VUK 9320 Ft 15500 Ft 26000 Ft

 

* A Budapesti Márton Áron Szakkollégiumba a jelentkezés a ELTE hagyományos kollégiumaival egyszerre és együtt – a Neptunban – történik.  A 2017. évi nyári kollégiumra az alábbi díjkategóriákban lehet jelentkezni (határon túli MÁSZ és ELTE hallgatóknak, valamint nem ELTE hallgatóknak):

  • elhelyezés 3 ágyas szobában (3 fő/szoba) 13000 Ft/fő/hó,
  • elhelyezés 2 ágyas szobában (2 fő/szoba) 19500 Ft/fő/hó,
  • elhelyezés 1 ágyas szobában (1 fő/szoba) 39000 Ft/fő/hó.

 

A Kollégiumi Szolgáltató Központ igazgatója által meghatározott díjszabás szerint a nyári időszakban, 2017. július 10. és augusztus 31. között:

ELTE hallgató kedvezményes térítési díjat fizetnek:

– a doktoranduszok (finanszírozott, nappali),

– az államközi egyezménnyel itt tanuló külföldiek, akiknek 12 hónapra jár a kollégium (A2 kategória),

– az árva és volt állami gondozott hallgatók,

valamint külön igazolás benyújtásával

– a tanulmányi illetve tudományos tevékenységet végző hallgatók a tevékenység időtartamára (tanszékvezetői igazolás szükséges, mely tartalmazza a tevékenység leírását, és pontos időtartamát),

– és az Egyetem érdekében tevékenységet végző hallgatók a tevékenység időtartamára (dékán-helyettesi, EHÖK/KolHÖK Elnöki igazolás szükséges).

Azon hallgatók, akik kedvezményre jogosultak, 2017. május 31-ig jelezhetik ezt a jelentkezési felületen, a megfelelő eredeti igazolásokat digitális formában kell csatolni! A kedvezményes helyek száma korlátozott, a pályázatokat bírálják, tehát nem kapja meg mindenki automatikusan a kedvezményt.

ELTE hallgató térítési díjat fizetnek:

– azok a tavaszi félévben (tehát akik májusban, júniusban abszolváltak) aktív vagy passzív jogviszonnyal rendelkező hallgatók, akik számára ezt kérelmükre, szociális körülményeikre tekintettel a tagkollégiumi hallgatói részönkormányzatok javaslata alapján a KSZK igazgató engedélyezi,

nem ELTE hallgató térítési díjat fizetnek:

Azok a más felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, akik az ELTE valamely tagkollégiumába nyári kollégiumi férőhelyre jelentkeznek. Számukra a kollégiumi férőhely biztosítására 2017. július 10. és augusztus 31. között van lehetőség.

Más felsőoktatási intézmény hallgatói az adott tagkollégium vezetőjénél tudnak jelentkezni e-mailben. A jelentkezésben meg kell jelölni, hogy mely tagkollégiumba, mely hónapokra kíván jelentkezni, valamint csatolni kell egy három hónapnál nem régebbi hallgatói jogviszony igazolást is.

Általános információk:

A Kerekes és a Hotel Girff Junior Kollégiumba kizárólag a helyszínen, személyesen lehet jelentkezni, a Neptunon keresztül nem!

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium és a Damjanich utcai Kollégium az idei energetikai felújítások miatt nyáron nem fogad hallgatókat.

Az ADK és a DUK nyári bezárása, valamint a nyári vendégfogadás és általános tisztasági festések miatt előfordulhat a VUK, KCSSK és az NFK esetében túljelentkezés, ezért tájékoztatjuk a hallgatókat, hogy a jelentkezések sorrendje is számíthat az elbírálás során.

A jelentkezés folyamatos, de a tanulmányi vagy közéleti kedvezményre pályázók jelentkezésüket május 31-ig le kell, hogy adják! A nyári kollégiumi jelentkezés eredményéről a Kollégiumi Szolgáltató Központ június elején tájékoztatja a jelentkezőket.

Az ELTE hallgatói számára a nyári kollégium havi térítési díja a Neptunban kerül kivetésre. A kivetés július, augusztus hónapra szól, azonban aki július 31-ig szabályszerűen kiköltözik, annak az augusztusi díj törlésre kerül.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük