Választások halasztása – Az EHÖK Elnökség közleménye a részönkormányzati választásokról

Az ELTE EHÖK Elnökség közleménye a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzati választásokkal kapcsolatban

 

˝Az EHÖK Elnöksége szabálytalanságokat fedezett fel az egyes részönkormányzatok választási kiírásaival kapcsolatban. Ilyesformán egy átfogó vizsgálatot tartunk, melynek keretein belül néhány részönkormányzat esetében az aktuálisan kiírt választás érvénytelenítését kértük a részönkormányzatoktól. Sajnos ezen vizsgálat alkalmával megállapításra került, hogy a KolHÖK jelenleg futó választási kiírásai és választási folyamata nem felel meg a választással kapcsolatos kívánalmaknak.

A választási kiírásokkal kapcsolatban megfigyelhető az az általános, ám mindenképp kardinális tévedés, ami az Alapszabály 2. sz. mellékletét képező (…) rész ismeretének hiányából fakad. Így aztán noha a kiírások (többnyire) megfelelnek a KolHÖK választási előírásainak, az Alapszabály fent eml – s minden részönkormányzatra érvényes – részének sajnos nem felelnek meg. Ez a szabálytalanság arra kötelezi az Ellenőrző Bizottságot, hogy az a választási kiírások érvénytelenítését kérje.

A fenti megállapítások alapján tisztelettel kérem a KolHÖK választási eljárásában érdekelteket, hogy érvénytelenítsék a kiírást a jelenleg folyamatban lévő választások esetében, s a szükséges passzusok ismeretében legyenek kedvesek megismételni a választási kiírást! 

(…)˝

 A fentiek tükrében a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat részéről újból kiírásra kerül a korábban már meghirdetett két tagkollégiumi választás, amely a Pável Ágoston Kollégiumot és a Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumot érinti. A kollégiumokban történő őszi választások hivatalos, érvényes információkat és határidőket tartalmazó kiírásai a közeljövőben kerülnek majd fel a KolHÖK honlapjára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük