Időközi Elnökválasztás 2018

Az ELTE KolHÖK Választási Bizottságának felhívása

 

Az ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának Választási Bizottsága Időközi Elnökválasztást ír ki, melynek

 időpontja: 2018.10.11. 18:00 (Időközi Elnökválasztó Küldöttgyűlés)

 helye: Eötvös József Collegium, Díszterem (1118 Budapest, Ménesi út 11-13.)

 Az Időközi Elnökválasztás kiírását a KolHÖK Elnöke kezdeményezte a KolHÖK Alapszabályának 17. § 2. pontjára hivatkozva.

 Az Alapszabály 17.§7. pontja alapján a választás a jelöléssel kezdődik. Az Elnöknek és Alelnöknek az ELTE azon hallgatói jogviszonnyal rendelkező és kollégiumi tagsággal rendelkező polgáraiból álló, elnök-és alelnök jelöltet tartalmazó kétfős lista jelölhető és választható, akik az Időközi Elnökválasztó Küldöttgyűlés megnyitása előtt 120 órával (2018.10.06.18 óra) a KolHÖK tagjainak a választás kiírásakor legalább 10%-a (331fő) által aláírt jelölőlapot a KolHÖK Választási Bizottságának leadtak. A jelölőlapot legkésőbb a választás kiírását követő 72 órán belül a Választási Bizottság minden KolHÖK tag számára elektronikusan elérhetővé teszi. A jelölőlaphoz a jelöltek elnöki programot csatolnak, amelynek kötelező tartalmi eleme a kétfős lista tagjai közül az elnöknek és az alelnöknek jelölt személy megnevezése, valamint terveik és elképzeléseik kifejtése. A programot a Választási Bizottság köteles az Időközi Elnökválasztó Küldöttgyűlést megelőzően a KolHÖK minden tagjához írásban, igazolhatóan eljuttatni.

 Az Alapszabály 17.§9. pontja szerint az elnökjelölt a Küldöttgyűlés előtt személyesen ismerteti elnöki programját. Az Alapszabály 17.§10. pontja szerint a Küldöttgyűlés szavazati joggal rendelkező tagjai szavazatának több, mint a fele szükséges. Egy Küldöttgyűlési tag csak egy listára szavazhat. A KolHÖK elnökének az új elnök és alelnök megválasztásakor nincs szavazati joga; őt a szavazati joggal rendelkező tagok számlálásakor e szavazásnál figyelmen kívül kell hagyni.

 Az Alapszabály 17.§11. pontja szerint, amennyiben az első szavazás alkalmával 17.§ 10. pontban írt arányt egyik lista sem éri el, újabb szavazást kell tartani. Szavazategyenlőség és sikertelen szavazás esetén új szavazást kell tartani.

 

Budapest, 2018.10.03.

 

Surján Virág

Elnök

KolHÖK Választási Bizottság

Az elnöki jelölőlap itt érhető el: elnoki_jelololap2018

Beérkezett elnöki program az alábbi linkre kattintva érhető el:Egyetemistának lenni, kollégistának lenni_Vitovszki Marcell elnöki programja_2018

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük