Bemutatjuk az ELTE kollégiumait!

Kedves elsőéves hallgatók!

Ha már most tudjátok, hogy kollégisták szeretnétek lenni az egyetemi éveitek alatt, van egy nagyszerű hírünk! Az ELTE-nek több kollégiuma is van, ahová jelentkezni lehet, az alábbiakban a szociális kollégiumainkat mutatjuk be! Budapesten hét szociális kollégiumban kapnak elhelyezést a kollégiumba felvételt nyert hallgatók. Ezek mindegyike más-más, az ELTE-s életérzés, a jó közösség és a jó programok megléte azonban mindegyikben közös!

 

====>> Ajtósi Dürer sori kollégium (ADK)

 

ajtosi

 

A 256 férőhellyel rendelkező Ajtósi Dürer sori kollégium A XIV. kerületben, Zuglóban, a Városliget közvetlen szomszédságában fekszik. Az összesen nyolc hallgatói karról érkező diákok kétágyas szobákban laknak, minden szinten van konyha, wc és zuhanyzó.

A Városliget közelsége miatt a sportolni, kikapcsolódni, sétálni vágyóknak nem kell messzire, mindössze az út túloldalára menniük, de a belváros és az egyetemi karok is könnyedén megközelíthetők innen. A kollégium előtt van a 74-es és 75-ös troli megállója, de 5-10 perc sétával elérhető az egyes villamos, a másik irányban pedig a Dózsa György úton számos más busz megállója is. Itt szintén található több bolt is, de a belvárosi üzletek is könnyen elérhetők.

Az épülethez tartozik egy kert is, ahová a kollégisták előszeretettel járnak ki beszélgetni vagy akár sütögetésre is. Bent is akad program, ugyanis az itt lakók időről időre teaházat, többféle kulturális programot vagy bulit szerveznek, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kikapcsolódást. A kollégium ősszel részt vesz a Városligeti Szüreti Mulatság szervezésében, tavasszal pedig az Ajtósi Napok várja a vendégeket.

További információ: ajtosi.elte.hu

 

====>> Damjanich Utcai Kollégium (DUK)

 

577392e452d6c-thumb

 

A Városligettől nem messze található a 169 férőhellyel rendelkező Damjanich Utcai Kollégium, amelynek különlegessége, hogy nagyrészt csak lányok lakják. Az épület első három emeletén iskola működik, felette pedig maga a kollégium, ahol 16 db tízfős és 5 db két fős lakóegység ad otthont az összesen nyolc egyetemi karról érkező hallgatókak. Hogyan is kell egy lakóegységet elképzelni? Egy tízfős lakóegységben három szoba, konyha, wc, fürdő és egy nappali található, a két fős szobában élőknek pedig közös fürdő áll rendelkezésére.

Az épület jól frekventált helyen van, mind az egyetemi karok, mind pedig a belváros hamar és könnyen elérhető. A kollégium előtt áll meg a 70-es troli, de a közelben van a 75-ös és 79-es troli, és a 30, 30A és 230-as buszok megállói is. A környéken található Spar, Tesco, pékség, és egy írószer bolt is, így a vásárlás miatt sem kell aggódni. Kiváló sportolási lehetőséget nyújt a Városliget közelsége, de a kollégiumban is rendszeresen vannak sport programok. A lakók kényelméről egyébként még egy Teaház és egy TV-szoba is gondoskodik.

A kollégium részt vesz az őszi Városligeti Szüreti Mulatság szervezésében, amely mindig nagy népszerűségnek örvend.

JÁRD BE A DUK-OT! Nézz szét a kollégiumban virtuálisan, KATT IDE!

További információ: www.duk.elte.hu

 

====>> Kerekes Kollégium (KUK)

 

kerekes

 

A XIII. kerületben található kollégium 400 férőhellyel rendelkezik és összesen kilenc szinten 135 háromágyas szobával várja az ELTE magyar hallgatóit. A Kerekes Kollégium a Góliát Hotelhez tartozik, ahol a férőhelyeket az egyetem bérli. A boltok közelsége miatt nem kell aggódni, mivel az épület közvetlen közelében három ABC, egy pékség, egy elektronikai szaküzlet, kínai étterem, öt percnyi sétára pedig a Béke téri Tesco, Spar, Lidl, valamint az ottani falatozók és egyéb üzletek várják a hallgatókat.

A kollégium több járattal is jól megközelíthető, közvetlen mellette található a 20E, 30, 32, 30A, 230 buszok megállója, de megtalálható öt percre a Béke téren a 105-ös busz, szintén öt percre pedig az egyes villamos megállója is, így az ELTE bármely kara 30-50 perc alatt elérhető innen.

A Kerekes Kollégiumban minden héten gyertyafényes-társasjátékos Teaházat szerveznek, de emellett a hét több napján találunk itt sport programokat is. A sportolni vágyók emellett igénybe vehetik a kondi- és fitnesztermet, de a közelben is található konditerem. A kollégiumi élet két nagy hagyományos rendezvénye ősszel a Városligeti Szüreti Mulatság, illetve tavasszal a Kerekes Napok.

További információ: www.kerekes.elte.hu

 

====>> Kőrösi Csoma Sándor Kollégium (KCsSK)

 

20190518_143402

 

Az egyetem legnagyobb kollégiumában összesen 1101 fő lakik három épületben (A, B, C,). A kollégiumot néhány éve újították fel, így kedvelt célpont az elsősök és a felsőévesek körében is. A 175 db háromágyas szobához saját wc és zuhanyzó, a 276 db kétágyas pedig kétszobánként tartozik wc és zuhanyzó. A közösségi életről itt a különböző klubok gondoskodnak, ahová bárki csatlakozhat. A klubok a legkülönfélébb programokat szervezik tagjaik és a kollégium számára, legyen szó akár közös étkezésekről, filmnézésről, kirándulásról vagy bulikról.

A kollégiumot több járattal is meg lehet közelíteni, az egyetemi karok 30-50 perc alatt elérhetőek innen. Busszal kb. negyedóra alatt elérhető Újbuda és Kelenföld is, amely mind közlekedés, mind vásárlás tekintetében előnyös, de ha valaki nem szeretne messzebb menni párszáz méternél, akkor rendelkezésére áll a közeli CBA is.

Sportolás tekintetében a KCSSK kiemelkedő választékkal rendelkezik. Saját foci és kosárpályája van, de az itt lakók használhatják a kis tornatermet és a konditermet is. Hetente többször vannak edzések, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A heti programok és a klubos programok mellett itt is vannak hagyományos, nagyobb rendezvények, például többek között a népszerű Showhajtás, a Kultúr7 és a minden évben sokak által várt Budaörsi Napok is.

JÁRD BE A KCSSK-T! A kollégiumban körülnézhetsz virtuálisan is, KATT IDE!

További információ: www.csoma.elte.hu

 

====>>  Nagytétényi Úti Kollégium (NUK)

 

teteny

 

A 828 férőhellyel rendelkező kollégium a második legnagyobb az ELTE kollégiumai között. A belvárostól kicsit messzebb található, de tömegközlekedéssel megfelelően elérhető kollégiumot egy felújítási időszak után végre birtokukba vehetik régi és új lakói. A felújítási munkák végeztével a hallgatók számára egy megfelelően modern és esztétikus környezet áll rendelkezésre. A háromágyas szobákhoz saját zuhanyzó tartozik, illetve minden szinten található konyha is.

A kollégium saját sportpályákkal, szabadtéri edzőparkkal és konditeremmel rendelkezik, így a sportolni vágyók megtalálhatják a nekik tetsző elfoglaltságot, de ezen kívül csocsózni és biliárdozni is lehet. A vásárlás sem okozhat itt gondot, ugyanis az út túloldalán található a Campona bevásárlóközpont üzleteivel és éttermeivel.

A kollégium hagyományos nagyszabású rendezvénye a TTNY Napok a tavaszi félév során, de évközben is vannak mindig kisebb programok, amelyek segítenek, hogy itt a hétköznapok is különlegesek legyenek!

JÁRD BE A NUK-OT! A kollégiumban körülnézhetsz virtuálisan is, KATT IDE!

További információ: www.nuk.elte.hu

====>> Nándorfejérvári Úti Kollégium (NFK)

 

56e3fe6513a02

 

A mindössze 100 férőhelyes Nándorfejérvári Úti Kollégium családias hangulatával és jó megközelíthetőségével is élen jár. Az ELTE legkisebb, öt emeletes kollégiumában helyet kapott még 3 szakkollégium is.

A kollégium jó helyzetéből adódóan bármely egyetemi kar max. 30 perc alatt elérhető innen, és ugyanígy könnyen elérhető a belváros és Újbuda is. A közelben áll meg a 103-as busz és az egyes villamos.

Saját sportpályával és tűzrakóhellyel rendelkezik. A sportolni vágyók bent a konditermet is használhatják, de lehet pingpongozni is, és ha még ez sem volna elég, a lakók könnyedén ellátogathatnak innen Mérnök utcai sporttelepre, BEAC-ra, Nyéki Imre Uszodába és Kopaszi gátra.

A közelben található Tesco, Spar, Aldi, illetve gyorséttermek is, így a vásárlástért nem kell nagyon messzire menni. Itt is találhatnak a lakók nekik megfelelő kikapcsolódást, legyen az akár filmest, társas est, vagy a hagyományos gólyaavató, farsangi buli, karácsonyi folyosóvacsora és a kolinapok.

További információ: www.nfk.elte.hu

 

====>> Vezér Úti Kollégium (VUK)

 

578aa101aa114

 

A Vezér úti kollégium a XIV. kerületben található, távolabb a belvárosi nyüzsgéstől és zajtól.

A nyolc egyetemi karról érkező 319 fő részére szintenként öt darab kétszemélyes, hét darab háromszemélyes és két darab négyszemélyes szoba és azokhoz saját mosdó áll rendelkezésre. A szobákat engedélykérés után szabadon lehet festeni.

A kert megfelelő helyszín lehet kisebb kikapcsolódásra, sütögetésre, beszélgetésre, illetve a sportolni vágyók számára adott számos sport program: foci- és kosárpálya illetve konditerem is. A futók egyik kedvelt helyszíne a közeli Rákos-patak környéke.

A kollégium az Örs vezér terétől 10 percnyire található, így az egyetemi karok 30-55 perc alatt elérhetők.

Az itt lakóknak sem kell lemondani a változatos programokról, ugyanis rendszeresen rendeznek Halloween, Mikulás és Farsangi bulit, de nem ritka a tea- és palacsintaház, bográcsozás és a filmklub sem. Az év leginkább várt eseménye a tavaszi Vezér napok.

További információ: www.vuk.elte.hu