KolHÖK Időközi Elnökválasztó

Az ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának Választási Bizottsága Időközi Elnökválasztást ír ki.

Az Időközi Elnökválasztás kiírását a KolHÖK Elnöke kezdeményezte a KolHÖK Alapszabályának 17. § 2. pontjára hivatkozva.

Az Alapszabály 17. § 7. pontja alapján a választás a jelöléssel kezdődik. Az Elnöknek és Alelnöknek az ELTE azon hallgatói jogviszonnyal rendelkező és kollégiumi tagsággal rendelkező polgáraiból álló, elnök- és alelnökjelöltet tartalmazó kétfős lista jelölhető és választható, akik az Időközi Elnökválasztó Küldöttgyűlés megnyitása előtt 120 órával a KolHÖK tagjainak a választás kiírásakor legalább 10%-a (331 fő) által aláírt jelölőlapot a KolHÖK Választási Bizottságának leadtak. A jelölőlapot legkésőbb a választás kiírását követő 72 órán belül a Választás Bizottság minden KolHÖK tag számára elektronikusan elérhetővé teszi. A jelölőlaphoz a jelöltek elnöki programot csatolnak, amelynek kötelező tartalmi eleme a két fős lista tagjai közül az elnöknek és az alelnöknek jelölt személy megnevezése, valamint terveik és elképzeléseik kifejtése. A programot a Választási Bizottság köteles az Időközi Elnökválasztó Küldöttgyűlést megelőzően a KolHÖK minden tagjához írásban, igazolhatóan eljuttatni.

Az Alapszabály 17. § 9. pontja szerint az elnökjelölt a Küldöttgyűlés előtt személyesen ismerteti elnöki programját. Az Alapszabály 17. § 10. pontja szerint a Küldöttgyűlés szavazati joggal rendelkező tagjai szavazatának több, mint a fele szükséges. Egy Küldöttgyűlési tag csak egy listára szavazhat. A KolHÖK elnökének az új elnök és alelnök megválasztásakor nincs szavazati joga; őt a szavazati joggal rendelkező tagok számlálásakor e szavazásnál figyelmen kívül kell hagyni.

Az Alapszabály 17. § 11. pontja szerint, amennyiben az első szavazás alkalmával 17. § 10. pontban írt arányt egyik lista sem éri el, újabb szavazást kell tartani. Szavazategyenlőség és sikertelen szavazás esetén új szavazást kell tartani.

 

Budapest, 2018.09.20.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük