Légy te is ELTE-s kollégista!

 

Kedves elsőéves hallgatók!

 

Fogadjátok gratulációnkat a sikeres egyetemi felvételetekhez! Immár az ELTE polgárai lettetek, azonban, ha szeretnétek ELTE kollégisták is lenni, még egy felvételi előttetek áll. Mi most ehhez a felvételihez szeretnénk segítséget nyújtani. A továbbiakban röviden végigvesszük a jelentkezés állomásait, és jelezzük nektek, hogy hol találtok további segítséget és információkat!

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kollégiumaiba a jelentkezés július 26. 8 órától augusztus 4. 20 óráig tart!

 

=>>>> Hogyan tudtok jelentkezni?

 

Legelőször is: a jelentkezés a Neptunban történik. A Neptun az egyetem Egységes Tanulmányi Rendszere, ahol a tanulmányaid során a legtöbb információs, adminisztrációs, oktatási és pénzügyi dolog zajlik majd (értesítések, jelentkezések, be- és kifizetések stb.). Az egyetemre való felvételt követően e-mailben kapjátok meg a Neptun kódotokat és az információkat, hogy hogyan tudtok hozzá jelszót kérni, így aztán már be tudtok majd lépni a Neptunba. A kollégiumi jelentkezést az Ügyintézés -> Kollégiumi jelentkezés menüpont alatt találjátok meg. A jelentkezés folyamatáról itt (www.kolhok.elte.hu/neptun-kitoltes) találsz ábrákkal illusztrált bővebb anyagot.

 

A jelentkezés során először egy preferenciasorrendet kell megadnod azon kollégiumok megjelölésével, amelyekbe szeretnél mindinkább bekerülni.

FONTOS: a jelentkezésed a Kollégiumba történik, tehát a sikeres kollégiumi felvételi csupán a férőhelyet garantálja. Mivel a lakók kollégiumi elosztása több szempont alapján kerül mérlegelésre, lehetséges, hogy olyan kollégiumba nyertek felvételt, amely hátrébb szerepelt a preferencialistán, illetve lehet, hogy meg sem jelölted (abban az esetben, ha nem mindet vetted bele a listába).

 

=>> Talán már láthattátok, hogy készítettünk nektek egy kis összefoglalót a kollégiumainkról, amely segíthet tájékozódni, melyik is a szimpatikus és a megfelelő számotokra. Az összefoglalót itt találjátok meg, a kollégiumok és az egyetemi karok térképen való elhelyezkedését pedig itt találjátok! <<=

 

Ezután következik a státuszok igazolása és a dokumentumok feltöltése, amelyek alapján a pontjaitok számításra kerülnek. Nagyon fontos, hogy itt minden státuszt és igazolást pontosan és precízen adjatok meg és töltsetek fel, hiszen a nem megfelelő ki- és feltöltés esetleg pontvesztést vonhat maga után.

– A legfontosabb igazolás típus az a hatósági bizonyítvány az egy lakcímre bejelentett személyekről, vagy más néven az önkormányzati igazolás. Ha ez nem megfelelő, esetleg nem töltitek fel, a jelentkezésre automatikusan nulla pontot kaptok. Figyeljetek rá, hogy lehetőleg olyan igazolást kérjetek, amelyen nem csak az szerepel, hogy hányan vagytok egy lakcímre bejelentve, de látszódjon a lakók neve is. Amennyiben az önkormányzat vagy kormányablak ilyen igazolást nem ad ki, szükséges lesz az egy lakcímre bejelentett személyek lakcímkártyájának feltöltésére is.

– Ezt követően a veletek egy lakcímre bejelentett személyek, pl. szülők, testvérek, nagyszülők stb. státuszát kell igazolni a megfelelő módok és szempontok szerint.

A kérvényezőre vonatkozó körülményeket, pl. egészségkárosodás, sport, tanulmányi és közéleti tevékenység stb. igazolása is a megfelelő dokumentumok feltöltésével történik.

 

A szükséges igazolásokat, azok típusait és az azokra járó pontszámokat részletesen az igazolásokhoz készült segédletben és a Felvételi Szabályzatban találhattok!

 

Segédlet az igazolásokhoz: http://kolhok.elte.hu/segedlet/

Felvételi Szabályzat: http://kolhok.elte.hu/felveteli-szabalyzat/

 

 

=>>>> Segítségkérés, kapcsolattartás

 

A jelentkezés teljes ideje alatt azon leszünk, hogy mindenben segítsünk nektek. Ha a Neptunnal kapcsolatban akad problémátok, akkor azt a neptun@kolhok.elte.hu címen, ha pedig a jelentkezéssel, igazolásokkal, akkor pedig a jelentkezes@kolhok.elte.hu címen tudjátok jelezni.

Ezen kívül létrehoztunk nektek egy csoportot a Facebookon, ahol szintén tehettek fel kérdéseket, illetve tájékozódhattok, hogy mások korábban mit kérdeztek, lehet, hogy a problémád így korábban már megválaszolásra került. A csoport linkje:

http://facebook.com/groups/ 1857341717905452/

 

=>>>> Jelentkezés után

 

Ha leadtad a jelentkezésedet, még augusztus 4. 18 óráig tudsz rajta módosítani, ezt követően már nem.

A KolHÖK csapata időközben folyamatosan vizsgálja majd a beérkező kérvényeket, és ha hibát találnak, vagy hiányzik még igazolás, arról a Neptunban kaptok majd visszajelzést, ezért érdemes folyamatosan figyelni a kérvényeteket. A jelentkezés vége után is zajlik majd a kérvények vizsgálata, ekkor, a hiánypótlási időszakban (augusztus 7-14) még fel tudjátok tölteni a hiányzó igazolásokat. Ha még itt is találunk problémát, akkor a kérvény szintén visszaküldésre kerül, egészen addig, amíg jó nem lesz. Ha mindent megfelelően ki- és feltöltöttetek, akkor már nincs más hátra, mint várni a ponthatár kihirdetésére és a felvételi határozatra.

 

=>>>> Ponthatárhúzás és felvételi határozat

 

A hiánypótlási időszakot követően augusztus 16-án kerül meghatározásra a ponthatár, ezzel együtt pedig az, hogy ki nyert felvételt valamelyik kollégiumba. Az, hogy pontosan melyik kollégiumba nyertetek felvételt, illetve az erről való további információk majd csak ezt követően, várhatóan legkésőbb augusztus 21-ig kerülnek kiküldésre a felvételi határozatban.

 

=>>>> Várólistás jelentkezés

 

Akkor sem kell aggódnotok, ha esetleg nem kerültök be valamelyik kollégiumba az első körben, hiszen a várólistás jelentkezés során az év folyamán folyamatosan veszünk fel hallgatókat a megüresedő helyekre.

 

Ennyit tehát elöljáróban a kollégiumi jelentkezésről. Tanácsoljuk, hogy a fent említett Felvételi Szabályzatot és a segédanyagokat alaposan tanulmányozzátok át, és ha problémátok van, ne habozzatok segítséget kérni!

 

Sikeres felvételit kíván,

a KolHÖK csapata

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük