Elsős felvételi 2020: ponthatár; lemondás; lakhatási támogatás; fellebbezés; várólista

Kedves elsőévesek!

 

A 2020/2021-es elsőéves kollégiumi felvételi eljárás ponthatára: 35 pont.

 

Gratulálunk minden felvételt nyert kollégistánknak!

 

 Amennyiben mégsem tartotok igényt a férőhelyetekre, azt a Neptunban, az erre szolgáló kérvény (Ügyintézés -> Kérvények -> Kitölthető kérvények) kitöltésével tudjátok lemondani 2020. augusztus 26-ig!

 Lakhatási támogatás: ha jelentkezés során azt jelölted, hogy a kollégiumi jelentkezés elutasítása esetén igényled a lakhatási támogatást, és a határozat alapján meg is kaptad, a Neptunban egy erre szolgáló kérvénnyel (Ügyintézés -> Kérvények -> Kitölthető kérvények) nyilatkoznod kell, hogyan kívánod azt felhasználni. A nyilatkozatban megtalálhatók a felhasználás módjai és a szálláshelyek díjai is. A nyilatkozat leadási határideje: 2020. augusztus 25., 12 óra!

(Amennyiben kizárólag lakhatási támogatásra pályáztál, úgy ez számodra nem opció, további teendőd nincs.)

Lakhatási támogatást érintő kérdéseiteket a kollegium@kancellaria.elte.hu -n tudjátok feltenni.

 

 Fellebbezés: A határozat ellen élhettek a fellebbezés lehetőségével, amire a kérvényt szintén a Neptunban találjátok meg (Ügyintézés -> Kérvények -> Kitölthető kérvények), és a határozat kézhez vételétől számítva 15 nap áll rendelkezésre leadni. A fellebbezésről a Hallgatói Jogorvoslati Bizottság dönt majd.

 

Figyelem!

Ha felvételt nyertél a kollégiumba, utólag már nem tudod a férőhelyed lemondásával a lakhatási támogatást igényelni.

Ha lakhatási támogatást kapsz, és passzíválod a félévedet, akkor a lakhatási támogatást nem tudja az Egyetem biztosítani.

 

Várólista: A várólistás jelentkezés várhatóan a mai napon, az elsőéves felvételi határozatok kiküldését követően válik elérhetővé. Az év folyamán folyamatosan feltöltésre kerülnek az idő közben megüresedett férőhelyek. Ha valaki felvételt nyert a várólistáról, az majd a beköltözésről és további teendőkről e-mailben kap majd tájékoztatást. A kérvényt a Neptunban talájátok majd meg az Ügyintézés -> Kollégiumi jelentkezés fül alatt, ahol a legördülő menüből válasszátok ki a várólistás jelentkezést!