2017. Választások- KUK

Ezúton tájékoztatjuk az ELTE Kerekes Tagkollégium lakóit, hogy a rendes 2017. évi őszi kollégiumi választásokra 2017.10.17-19. között kerül sor.

 

 

Helyszín: ELTE Kerekes Tagkollégium, 1135, Budapest, Kerekes utca 12-20, Aula

 

A választás az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Hallgatói Részönkormányzat Alapszabály 205.-217. § szerint definiált urnás választási mód szerint zajlik.

Jelöltállítási időszak

2017.10.11. /szerda/ 00:00 – 2017.10.13. /péntek/ 24:00

 

A választás pontos időpontjai:

okt.17.(kedd) 19.00-22.00
okt. 18.(szerda): 18.00- 21.00
okt.19.(csütörtök): 17.00-20.00

 

Jelölés érvényessége:

30 fő KGY-s –> emberenként 15 darab aláírás kell az érvényességhez!
DB elnök+alelnök –> 40 darab aláírás kell az érvényességhez!

 

A választás menete

  1. § (1) A választás során 2 fős listákra lehet szavazni, melyek egy diákbizottsági elnökjelöltből és egy diákbizottsági alelnök-jelöltből állnak. A listák esetében a választást megelőzően előre meg kell jelölni, a lista tagjai közül, a lista győzelme esetén ki tölti be az 96 elnöki, és ki az alelnöki tisztséget. A győztes lista tagjai nyerik el a diákbizottsági elnöki illetve diákbizottsági alelnöki mandátumokat. (2) A Diákbizottság fennmaradó legalább 4, legfeljebb 7 helyére a Diákbizottsági Elnök nevezhet ki személyeket. A Diákbizottsági Elnök jogkörébe tartozik az egyes tagok diákbizottságon belüli feladatának, tisztségének meghatározása is. Az így felálló Diákbizottságról a Diákbizottsági Elnöknek minden KUK HÖK tagot írásban, igazolhatóan tájékoztatni kell a megválasztását követő 7 munkanapon belül. (3) Egyben a Diákbizottsági Elnök joga a Diákbizottság – diákbizottsági alelnökön kívüli – tagjainak visszahívása és helyükre új tag kinevezése is. Minden ilyen jellegű változásról a Diákbizottsági Elnök feladata írásban, igazolhatóan tájékoztatni minden KUK HÖK tagot a változást követő 7 munkanapon belül.

A KUK HÖK Kollégiumi Küldöttgyűlésének tagjainak választása

A KUK HÖK Kollégiumi Küldöttgyűlés – melynek 30 szavazati joggal rendelkező tagja van – tagjának bármely KUK HÖK tag indulhat, minden KUK HÖK tag választható, aki a jelölési időszak lezárultáig tizenöt KUK HÖK tag támogató aláírásával érvényesen ellátott jelölőlapot ad le a Helyi Választási Bizottság felé. A választás urnás választási mód szerint zajlik. A KUK HÖK Kollégiumi Küldöttgyűlésének tagja lesz a 30 legtöbb szavazatot kapott induló.

További információ és kérdés esetén keressétek a Választási Bizottságot:

Kelemen Kamilla, Választási Bizottság elnöke

Horvát Miklós, Választási Bizottság alelnöke

valasztas@kolhok.elte.hu 

 

KUK elnöki program- Jakó Róbert

 

KUK Küldöttgyűlés jelölőlap

KUK Elnök jelölőlap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük