Gyakori Hibák

Ezek a gyakran előforduló hibák, melyekre fokozottan figyeljetek:

Ügyelj rá, hogy a Neptunon a megfelelő JELENTKEZÉSI IDŐSZAKOT válaszd ki–> felsőéves

  • Az egy háztartásban élők számához ne felejtsd el magadat is hozzáadni!
  • Ha az önkormányzati igazoláson szerepel olyan személy, aki különél, akkor igazold különélését. Az igazolásokhoz segédletet ITT találsz. A dokumentumokat az önkormányzati igazolás mellé töltsd fel! Ha már felvetted, akkor töröld a személyt a kérvényedről!
  • A jövedelemigazolás az elmúlt három hónapról szóljon!
  • Ha nem magyar nyelvű az igazolás, akkor csatolj hozzá fordítást! Nem kell hivatalos fordításnak lennie, a lényeg, hogy mi értsük, mi szerepel az igazoláson. A támogatott dokumentumok formája ebben az esetben is a következők: pdfjpg, vagy png.
  • Ha a szülő saját vagy közeli hozzátartozó cégénél alkalmazott, akkor a munkáltató által kiállított igazolás a kiállítás dátumától számított utolsó háromhavi nettó átlagjövedelemről (a kiállítás dátuma nem lehet régebbi, mint december 12.!), ÉS a NAV által az utolsó lezárt adóév jövedelméről szóló igazolás csatolása is szükséges!
  • Ha a jövedelem nem forintban szerepel az igazoláson, akkor átváltás szükséges! Az átváltás a MNB legfrisebb devizaáfolyamai alapján történik, ITT éred el.
Felvett személy javítása
Amennyiben egy felvett személyt másik rokoni kapcsolatra szeretnél állítani (Egyébről Testvérre vagy Testvérről Egyébre), minden, a személyhez tartozó mezőkből (név, kereset, születési dátum) töröld ki az adatokat (NE nullára írd át), majd a lenyíló mezőket (státusz, tartós betegség) állítsd “Válasszon a listából”-ra. Ezek után állítsd át a személy rokoni kapcsolatát a kívántra és töltsd ki újra az adatokat.
Felvett személy törlése
FONTOS: Mindig a listában utolsó helyen szereplő személyt tudod törölni, ezért ha a lista közepéről szeretnél törölni, kérlek olvasd el a felvett személy javítása segédletet is!
Lista közepéről történő törléshez először a többi felvett személyt kell előrébb helyezni a listában a javítási mód szerint Amennyiben egy felvett személyt szeretnél törölni, először minden, a személyhez tartozó mezőkből (név, kereset, születési dátum) töröld ki az adatokat (NE nullára írd át), majd a lenyíló mezőket (státusz, tartós betegség) állítsd “Válasszon a listából”-ra. Ezek után a rokoni kapcsolatát is állítsd át “Válasszon a listából”-ra. Miután ezek megvannak, a további családtagok hozzáadása lenyíló menüben csökkentsd 1-gyel a számot.
Kérdés esetén fordulj bátran kollégiumod diákbizottságához, vagy írj jelentkezéssel kapcsolatban a jelentkezes@kolhok.elte.hu-raNeptunnal kapcsolatban felmerülő probléma esetén neptun@kolhok.elte.hu-ra.
Sikeres pályázást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük