Idén is indul a KolHÖK Utánpótlásképzése!

 

Kedves kollégisták!

 

Idén is elindul az ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Utánpótlásképzése!

 

Felmerülhet a kérdés, miért is jó az Utánpótlásképzés (röviden UPK), miért is éri meg részt venni benne? Az UPK szakszerű és játékos felkészítést nyújt mindenki számára, aki egy kicsit is érdeklődik a hallgatói önkormányzat munkája iránt, szívesen foglalkozna érdekképviselettel, vagy csak egy kicsit részletesebben szeretné látni azt, hogyan is működnek a kollégiumok, illetve a hallgatói önkormányzat. Nézzük meg kicsit bővebben, milyen módon nyújthat segítséget akár számodra is az UPK?

 

– Minden kollégiumban működik Diákbizottság (röviden DB), ezek a szervezetek segítik a kollégisták mindennapi életét, legyen szó adminisztrációról, problémamegoldásról, rendezvények szervezéséről. A Diákbizottság munkájába bekapcsolódni vágyók minden szakmai tudást és rutint megkaphatnak az UPK során, így felkészülten léphetnek be a csapatba.

 

– A képzés számtalan olyan készséget fejleszt, amelyet az egyetemi, vagy a későbbi életed során is fontos lehet. Az UPK során számos dologgal foglalkozunk majd, legyen szó a pályázatok, konfliktuskezelés, írásbeli és szóbeli kommunikáció vagy a tárgyalástechnika témaköréről.

 

– A képzés különbözik a szigorú egyetemi szemináriumok világától: mi szeretünk játszva tanulni, és ez most sem lesz másképp! Az alkalmaink során megismerkedhetsz másokkal a saját, illetve más kollégiumokból is. Játékokkal és csoportfoglalkozásokkal segítjük, hogy megismerhessétek egymást, illetve, hogy a szakmai anyagot a lehető leghatékonyabban, mégis könnyedén sajátíthassátok el.

 

 Az UPK során először a saját kollégiumotokban helyi alkalmak lesznek, melyeket a helyi UPK Bizottsági tag(ok) és a Diákbizottságok fognak közre, aztán a következő félévben két közös alkalommal találkozhattok a többi kollégium képződőivel is! Ha egy kicsit is érdeklődsz a dolog iránt, szeretnél barátokat és élményeket szerezni, érdekel a kollégiumok működése, a KolHÖK munkája, esetleg részt is vennél benne, várunk sok szeretettel!

 További információkért írj az utanpotlas@kolhok.elte.hu e-mail címre, vagy érdeklődj a kollégiumod Diákbizottságánál!