Nyári kollégium 2016

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ tagkollégiumaiban az idei évben is meghirdetésre kerülnek a nyári kollégiumi férőhelyek, melyekre az alábbi módon lehet jelentkezni:

A jelentkezés a Kerekes Kollégium kivételével Neptunban történik. A jelentkezési felületet a Neptunba belépve az Ügyintézés, Kollégiumi jelentkezés fül alatt találják meg, és a Nyári jelentkezés jelentkezési időszakot kell kiválasztani. A jelentkezési felület 2016. május 27. 8:00-kor nyílik meg. A Kerekes Kollégiumban történő nyári bentlakásra a kollégium portáján egyénileg lehet jelentkezni.

A 2016. évi nyári kollégiumba az alábbi díjkategóriákban lehet jelentkezni:

Tagkollégium: ELTE hallgató kedvezményes ELTE hallgató nem ELTE hallgató
ADK 12320 Ft 15320 Ft 24000 Ft
DUK 10320 Ft 13320 Ft 22000 Ft
KUK Egy hónapra 17000 Ft, két hónapra 31.000 Ft.  –
KCSSK 15320 Ft 18320 Ft 27000 Ft
NFK 12320 Ft 15320 Ft 24000 Ft
NUK 9320 Ft 12320 Ft 21000 Ft
VUK 9320 Ft 12320 Ft 21000 Ft

A Kollégiumi Szolgáltató Központ igazgatója által meghatározott díjszabás szerint a nyári időszakban, 2016. július 2. és szeptember 6. között:

ELTE hallgató kedvezményes térítési díjat fizetnek:

– a doktoranduszok (finanszírozott, nappali),

– az államközi egyezménnyel itt tanuló külföldiek, akiknek 12 hónapra jár a kollégium (A2 kategória),

– az árva és volt állami gondozott hallgatók,

valamint külön igazolás benyújtásával

– a tanulmányi illetve tudományos tevékenységet végző hallgatók a tevékenység időtartamára (tanszékvezetői igazolás szükséges, mely tartalmazza a tevékenység leírását, és pontos időtartamát),

– és az Egyetem érdekében tevékenységet végző hallgatók a tevékenység időtartamára (dékán-helyettesi, EHÖK/KolHÖK Elnöki igazolás szükséges).

Azon hallgatók, akik kedvezményre jogosultak, 2016. június 7-ig jelezhetik ezt a jelentkezési felületen, a megfelelő eredeti igazolásokat digitális formában kell csatolni! A kedvezményes helyek száma korlátozott, a pályázatokat bírálják, tehát nem kapja meg mindenki automatikusan a kedvezményt.

ELTE hallgató térítési díjat fizetnek:

– azok a tavaszi félévben (tehát akik májusban, júniusban abszolváltak) aktív vagy passzív jogviszonnyal rendelkező hallgatók, akik számára ezt kérelmükre, szociális körülményeikre tekintettel a tagkollégiumi hallgatói részönkormányzatok javaslata alapján a KSZK igazgató engedélyezi,

– valamint az ELTE-vel szerződésben álló felsőoktatási intézmények (BME, OE) azon hallgatói, akik a tanév során az ELTE Nagytétényi úti kollégiumában kaptak helyet.

nem ELTE hallgató térítési díjat fizetnek:

Azok a más felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, akik az ELTE valamely tagkollégiumába nyári kollégiumi férőhelyre jelentkeznek. Számukra a kollégiumi férőhely biztosítására 2016. július 4. és 2016. szeptember 2. között van lehetőség.

Más felsőoktatási intézmény hallgatói az adott tagkollégium vezetőjénél tudnak jelentkezni e-mailben. A jelentkezésben meg kell jelölni, hogy mely tagkollégiumba, mely hónapokra kíván jelentkezni, valamint csatolni kell egy három hónapnál nem régebbi hallgatói jogviszony igazolást is.

Általános információk:

A Kerekes utcai Kollégiumba kizárólag a helyszínen, személyesen lehet jelentkezni, a Neptunon keresztül nem!

Az ADK, DUK, KCSSK és az NFK esetében a nyári vendégfogadás, valamint karbantartások miatt csak korlátozott mértékben tudunk nyári kollégiumi férőhelyet biztosítani, ezért tájékoztatjuk a hallgatókat, hogy a jelentkezések sorrendje is számíthat az elbírálás során.

A jelentkezés folyamatos, de a tanulmányi vagy közéleti kedvezményre pályázók jelentkezésüket június 7-ig le kell, hogy adják!

Az ELTE hallgatói számára a nyári kollégium havi térítési díja a Neptunban kerül kivetésre. A kivetés július, augusztus hónapra szól, azonban aki július 31-ig szabályszerűen kiköltözik, annak az augusztusi díj törlésre kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük