2017. őszi Választások- ADK

Ezúton tájékoztatjuk az ELTE Ajtósi Dürer sori Tagkollégium lakóit, hogy a rendes 2017. évi őszi kollégiumi választásokra 2017.10.17-19. között kerül sor.

 

Helyszín: ELTE Ajtósi Dürer sori Tagkollégium, 1146, Budapest, Ajtósi Dürer sor 23, Porta

 

A választás az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Hallgatói Részönkormányzat Alapszabály 205.-217. § szerint definiált urnás választási mód szerint zajlik.

Jelöltállítási időszak

2017.10.11. /szerda/ 00:00 – 2017.10.13. /péntek/ 24:00

A választás pontos időpontjai:

okt.17.(kedd): 19.00-22.00
okt.18.(szerda): 19.00-22.00
okt.19.(csütörtök): 18.00-21.00

 

Jelölés érvényessége:

18 szintképviselő (2/szint) –>páronként 10 aláírás az adott szinten lakóktól kell az érvényességhez!
DB elnök és alelnök –>50 aláírás az érvényességhez!
A helyi Diákbizottság megválasztása

A választás során 2 fős listákra lehet szavazni, melyek egy diákbizottsági elnökjelöltből és egy diákbizottsági alelnökjelöltből állnak. Az ADK DB elnökének és alelnökének bármely ADK HÖK tag indulhat, minden ADK HÖK tag választható, aki a jelölési időszakban ötven ADK HÖK tag támogató aláírásával érvényesen ellátott jelölőlapot a helyi választási bizottság felé lead – kivéve az ADK Kollégiumi Küldöttgyűlési szavazati joggal rendelkező tagjait, illetve az aktuálisan szintképviselői tisztségért induló ADK HÖK tagokat – illetve a Választási Bizottság felé legkésőbb a választás kezdetét megelőző 96. óráig egy programot lead. A program kötelező tartalmi elemét képezik a jelöltek tervei és elképzelései, megválasztásuk esetére. A programot a Választási Bizottság köteles az adott kollégiumi hallgatói részegység minden polgára számára írásban, igazolhatóan eljuttatni a választás megkezdését megelőző 72. óráig. A győztes lista tagjai nyerik el a diákbizottsági elnöki illetve diákbizottsági alelnöki mandátumokat.

A Diákbizottság fennmaradó 7 helyére a Diákbizottsági Elnök nevezhet ki személyeket. Az ADK DB tagjának bármely ADK HÖK tag kinevezhető, kivéve az ADK Kollégiumi Küldöttgyűlési szavazati joggal rendelkező tagjait, illetve az aktuálisan szintképviselői tisztségért induló ADK HÖK tagokat. A kizárást megtestesítő indulókat a Választási Bizottság a választásokból kizárja.

Szintképviselői választás

Szintképviselőnek az ADK HÖK bármely tagja indulhat, minden ADK HÖK tag választható, aki a jelölési időszakban a saját választókörzetében – ebből összesen 9 van – lakó tíz ADK HÖK tag támogató aláírásával érvényesen ellátott jelölőlapot a választási bizottság felé lead, kivéve az ADK DB tagjait, vagy akik az aktuális választási időszakban ADK DB mandátumért indulnak.

Minden választási körzet esetében a két legtöbb érvényes szavazatot kapott induló nyer szintképviselői tisztséget, akik tisztségüknél fogva tagjai lesznek a 18 tagú Kollégiumi Küldöttgyűlésnek. A választás urnás szavazással történik.

További információ és kérdés esetén keressétek a Választási Bizottságot:

Kelemen Kamilla, Választási Bizottság elnöke

Horvát Miklós, Választási Bizottság alelnöke

valasztas@kolhok.elte.hu 

 

ADK elnöki program- Kis Marcell

 

ADK Elnök jelölőlap

ADK Szintképviselő jelölőlap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük