Választások 2016 – a Választási bizottság közleménye –

Ezúton tájékoztatjuk az ELTE Damjanich utcai Tagkollégium lakóit, hogy a 2016. október 04-ei 20:00 kezdetű Kollégiumi Közgyűlésen kerül sor a rendes 2016 évi őszi kollégiumi választásra.

 

Helyszín: Damjanich utcai Tagkollégium, F-15 (Lovarda)

A választás az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Hallgatói Részönkormányzat Alapszabály 198. – 206. § szerint definiált ülésen, titkos szavazással történő választási mód szerint, a tisztújító Kollégiumi Közgyűlésen fog lezajlani.

 

A választás menete

A választás során 2 fős listák jelölhetőek és választhatóak, melyek egy diákbizottsági elnökjelöltből és egy diákbizottsági alelnökjelöltből állnak. A listák esetében a választást megelőzően előre meg kell jelölni, a lista tagjai közül, a lista győzelme esetén ki tölti be az elnöki, és ki az alelnöki tisztséget. DUK DB elnökének és alelnökének bármely DUK HÖK tag indulhat, minden DUK HÖK tag választható, aki a Választási Bizottság felé legkésőbb a választás kezdetét megelőző 96. óráig egy programot lead. A program kötelező tartalmi elemét képezik a jelöltek tervei és elképzelései, megválasztásuk esetére. A programot a Választási Bizottság köteles az adott kollégiumi hallgatói részegység minden polgára számára írásban, igazolhatóan eljuttatni a választás megkezdését megelőző 72. óráig (2016. október 01. 20:00).

Az indulást támogató aláírások összegyűjtésére rendelkezésre álló idő 2016.09.27. 18:00 – 2016.10.01. 18:00.

A győztes lista tagjai nyerik el a diákbizottsági elnöki illetve diákbizottsági alelnöki mandátumokat. A Diákbizottság fennmaradó helyeire a Diákbizottsági Elnök nevezhet ki személyeket. A DUK DB tagjának bármely DUK HÖK tag kinevezhető. Amennyiben a tisztújító Kollégiumi Közgyűlésen nincs jelen a szavazati joggal rendelkező tagok több, mint 25%-a, az ülésen érvényesen jelölt hallgatókra urnás vagy elektronikus választási mód szerint lehet szavazni.

Hlavacska Darinka Nagy Bence Lampert Jácinta Kovács Gerda Ferencz Bence
Választási Bizottság tag Választási Bizottság elnök Választási Bizottság tag Választási Bizottság tag Választási Bizottság tag

 

Elnöki programok:

Hunya Gréta elnöki és Schaffer Rebeka alelnöki program

Budapest, 2016.09.26.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük