ADK évközi választás

ADK-Évközi választás

 

Ezúton tájékoztatjuk az ELTE Ajtósi Dürer sori Kollégiumi Hallgatói Részegység lakóit, hogy Diákbizottsági Elnökének és alelnökének mandátuma a mandátum lejárta előtt szűnt meg, így a Választási Bizottság új választást hirdet meg az elnöki és alelnöki pozícióra 2018. május 14-16-i időszakra.

Helyszín: ELTE Ajtósi Dürer sori Kollégiumi Hallgatói Részegység, 1146, Budapest, Ajtósi Dürer sor 23, Porta

A választás az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Hallgatói Részönkormányzat Alapszabály 205.-217. § szerint definiált urnás választási mód szerint zajlik.

 

Jelöltállítási időszak
2018. május 9-11.

 

A választás pontos időpontjai:
máj. 14. (hétfő): 19.00- 21.00
máj. 15. (kedd): 19.00-21.00
máj. 16. (szerda): 20.00- 21.00

 

A helyi Diákbizottság megválasztása

A választás során 2 fős listákra lehet szavazni, melyek egy diákbizottsági elnökjelöltből és egy diákbizottsági alelnökjelöltből állnak. Az ADK DB elnökének és alelnökének bármely ADK HÖK tag indulhat, minden ADK HÖK tag választható, aki a jelölési időszakban ötven ADK HÖK tag támogató aláírásával érvényesen ellátott jelölőlapot a helyi választási bizottság felé lead – kivéve az ADK Kollégiumi Küldöttgyűlési szavazati joggal rendelkező tagjait, illetve az aktuálisan szintképviselői tisztségért induló ADK HÖK tagokat – illetve a Választási Bizottság felé legkésőbb a választás kezdetét megelőző 96. óráig egy programot lead. A program kötelező tartalmi elemét képezik a jelöltek tervei és elképzelései, megválasztásuk esetére.
A szavazáskor minden választó egy szavazólapot kap, amin az adott kollégiumi tisztségért indulókra van lehetősége szavazni. A szavazási jogosultságot, és hogy egy választó vett-e már fel szavazólapot a Helyi Választási Bizottság jelenlévő tagjai ellenőrzik az adott kollégium lakóinak nyilvántartása alapján. A kitöltött szavazólapokat az erre a célra rendszeresített, lezárt és lepecsételt urnába kell a szavazóknak bedobniuk.

 

Üdvözlettel:

Horváth Miklós, Választási Bizottság alelnöke

aVálasztási Bizottsági tagok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük